O CHEF
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΙΟΥΚΑΣ
Ο Μιλτιάδης Κιούκας γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε από νωρίς τα βήματά του, αναδεικνύοντάς τον σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ, από το ξεκίνημα ήδη της καριέρας του.
Σπούδασε στο Alpine Center (Hotel and Tourism Management Studies Department of Catering Management), την περίοδο 1992 – 1994, όπου αποφοίτησε με την τιμητική διάκριση «outstanding performance in Culinary Skills». Την ίδια χρονική περίοδο απασχολήθηκε στο Hotel “Intercontinental” Athens, όπου παράλληλα με την εκπαίδευσή του στο πεδίο του “Carde Manger” εργάστηκε στο εστιατόριο “Premier”.
Ο Μιλτιάδης Κιούκας διέπρεψε από τα πρώτα του βήματα στο χώρο της γαστρονομίας, τόσο στο εστιατόριο Γαλλικής Κουζίνας “Precieux” όπου εργάστηκε ως Sous Chef de Partie (1994 – 1995), όσο και στο Hotel “San Marcos” της Μυκόνου όπου ασχολήθηκε με τη Διεθνή Κουζίνα ως Chef de Partie (1995 – 1996).
Έχοντας ήδη γίνει γνωστός τόσο για το ταλέντο του όσο και για τον επαγγελματισμό του, προσλαμβάνεται στο Restaurant “Varoulko” στον Πειραιά το 1996, ως Chef de Partie με εξειδίκευση στα Fish plates. Στη συνέχεια, το 1997, ασχολείται με τη Μεσογειακή και την Ταϊλανδέζικη Κουζίνα ως Sous Chef στο Restaurant “Cosmos” Athens.
Η δημιουργικότητα του Chef Μιλτιάδη Κιούκα απογειώθηκε το 1999, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στο Restaurant “Piazza Mella” Athens ως Executive Chef. Οι ικανότητες του Chef κατέστησαν το “Piazza Mella” ως ένα από τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια επί 13 συναπτά έτη, και ο ίδιος συγκέντρωσε πλήθος διακρίσεων και βραβείων. Επιγραμματικά αναφέρουμε:
- 2003 Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα
- 2004 Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα
- 2005-2007 Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία (3 Διακρίσεις)
- 2007-2008 Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία
Το 2012 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Chef, ο οποίος αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί και στον επιχειρηματικό χώρο. Ιδρύει την εταιρία “Art Catering” όπου με σκληρή δουλειά και δημιουργική διάθεση, κατάφερε να υλοποιήσει πολλές καινοτόμες ιδέες στην οργάνωση διάφορων ειδών events.
Λίγο αργότερα, το 2014, ανακαινίσει έναν υπέροχο χώρο στην καρδιά του Πειραιά, προσφέροντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οργανωμένες Prive Dining βραδιές.