«Στην εποχή μας, είναι πλέον γνωστές όλες οι τοπικές Κουζίνες ανά τον κόσμο, όπως μας είναι γνωστή και η κάθε βρώσιμη πρώτη ύλη. Γνωρίζουμε επίσης, τη θρεπτική αξία του κάθε υλικού και έχουμε κατανοήσει ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης, αποτελεί τη βάση για ένα εύγευστο και υγιεινό γεύμα.

Εκείνο λοιπόν που έχει σημασία σήμερα, είναι η σύνθεση των πρώτων υλών, ο συνδυασμός τους και το συνολικό αποτέλεσμα. Γιατί η ίδια η μαγειρική είναι μία σύνθεση. Όπως ο ζωγράφος, έχοντας στην παλέτα του τα ίδια βασικά χρώματα, μπορεί να παράγει κάθε φορά μία νέα καλλιτεχνική δημιουργία, έτσι και η υψηλή μαγειρική τέχνη, μπορεί με τα ίδια υλικά να προτείνει κάθε φορά ένα νέο γαστρονομικό πιάτο.
Γι αυτό και η άποψή μου είναι ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης αποτελεί τη βάση.
Ωστόσο η διαφορά βρίσκεται στη σύνθεση!
»

Μιλτιάδης Κιούκας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
bg-black

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2003

bg-black

2004

bg-black

2005

bg-black

2006

bg-black

2007

bg-black

2008

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 • 2003
  Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα
 • 2004
  Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα
 • 2005-2007
  Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία (3 Διακρίσεις)
 • 2007-2008
  Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


blank

Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Master of Wine

blank

Fabrizio Buliani
Chef

blank

Pascal Tingaud
Chef

blank

Λευτέρης Λαζάρου
Chef

blank

Νίκος Σαράντος
Chef

blank

Χρήστος Τζιέρας
Chef

blank

Γιώργος Τσακτσίρας
Chef

Ο Chef Μιλτιάδης Κιούκας κατά τη διάρκεια της πορείας του, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Chef της Ελλάδας και του εξωτερικού (Λευτέρης Λαζάρου, Νίκος Σαράντος, Γιώργος Τσακτσίρας, Χρήστος Τζιέρας, Fabrizio Buliani, κα). Επίσης, έχει έντονη παρουσία στο χώρο του Οίνου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με επώνυμους οινολόγους και παραγωγούς κρασιών. Έχει συνεργαστεί με τον μοναδικό Έλληνα “Master of Wine”, Κωνσταντίνο Λαζαράκη, καθώς και με τους δημοφιλείς παραγωγούς, Σκούρα, Ιατρίδη, Μπουτάρη, κα.

Τα τελευταία χρόνια, βάζει τη σφραγίδα στην κουζίνα του Πύργου Πετρέζα και συμμετέχει στα “ταξίδια γευσιγνωσίας” που διοργανώνονται κατά καιρούς. Επίσης, συνεργάζεται με τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ “ΕΒΔΟΜΟΣ”.

Ο CHEF & Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Ο Chef έχει στο πλάι του μία μόνιμη ομάδα συνεργατών που ο ίδιος έχει επιλέξει για τη γνώση, την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητά τους.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΘΥΜΙΑ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ