«Στην εποχή μας, είναι πλέον γνωστές όλες οι τοπικές Κουζίνες ανά τον κόσμο, όπως μας είναι γνωστή και η κάθε βρώσιμη πρώτη ύλη. Γνωρίζουμε επίσης, τη θρεπτική αξία του κάθε υλικού και έχουμε κατανοήσει ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης, αποτελεί τη βάση για ένα εύγευστο και υγιεινό γεύμα.
Εκείνο λοιπόν που έχει σημασία σήμερα, είναι η σύνθεση των πρώτων υλών, ο συνδυασμός τους και το συνολικό αποτέλεσμα. Γιατί η ίδια η μαγειρική είναι μία σύνθεση. Όπως ο ζωγράφος, έχοντας στην παλέτα του τα ίδια βασικά χρώματα, μπορεί να παράγει κάθε φορά μία νέα καλλιτεχνική δημιουργία, έτσι και η υψηλή μαγειρική τέχνη, μπορεί με τα ίδια υλικά να προτείνει κάθε φορά ένα νέο γαστρονομικό πιάτο.
Γι αυτό και η άποψή μου είναι ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης αποτελεί τη βάση.
Ωστόσο η διαφορά βρίσκεται στη σύνθεση!»
Μιλτιάδης Κιούκας
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- 2003
Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα - 2004
Βραβείο“Χρυσός Σκούφος” από το Περιοδικό Αθηνόραμα - 2005-2007
Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία (3 Διακρίσεις) - 2007-2008
Βραβείο “Gourmet” από την Ελευθεροτυπία
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο Chef Μιλτιάδης Κιούκας κατά τη διάρκεια της πορείας του, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Chef της Ελλάδας και του εξωτερικού (Λευτέρης Λαζάρου, Νίκος Σαράντος, Γιώργος Τσακτσίρας, Χρήστος Τζιέρας, Fabrizio Buliani, κα). Επίσης, έχει έντονη παρουσία στο χώρο του Οίνου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με επώνυμους οινολόγους και παραγωγούς κρασιών. Έχει συνεργαστεί με τον μοναδικό Έλληνα “Master of Wine”, Κωνσταντίνο Λαζαράκη, καθώς και με τους δημοφιλείς παραγωγούς, Σκούρα, Ιατρίδη, Μπουτάρη, κα.
Τα τελευταία χρόνια, βάζει τη σφραγίδα στην κουζίνα του Πύργου Πετρέζα και συμμετέχει στα “ταξίδια γευσιγνωσίας” που διοργανώνονται κατά καιρούς. Επίσης, συνεργάζεται με τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ “ΕΒΔΟΜΟΣ”.
Ο CHEF & Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ
Ο Chef έχει στο πλάι του μία μόνιμη ομάδα συνεργατών που ο ίδιος έχει επιλέξει για τη γνώση, την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητά τους.